نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: کساني که در آن سالها جام زهر را به امام نوشاندند، امام را اذيت کردند، نه کساني که نگران منافع ملي ملت هستند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مهرداد بذرپاش عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي با حضور در برنامه چرايي مذاکره براي رسيدن به يک تفاهم با عنوان «از رنجي که ميبريم» که به همت انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشکده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار شد به سخنراني پرداخت.
وي در ابتداي سخنان خود با بيان اينکه سخنان ما براي تصحيح روند کار است، گفت: برخي اصرار دارند مرتب با تحقير افرادي که نگران منافع ملي و اتفاقات خاصي که در کشور صورت ميگيرد هستند، نگذارند صداي آنان شنيده شود.
وي با اشاره به اتفاق بزرگ دهه گذشته در صحنه بينالملل گفت: اتفاق بزرگي که در دهه اخير اتفاق افتاده است همين مذاکرات هستهاي است که در دو دوره گذشته دستور کار دولتها بوده است.
بذرپاش با اشاره به تاريخچه مذاکرات هستهاي اظهار داشت: ما در سال 82 مذاکرات را با سه کشور اروپايي آغاز کرديم. نشست سعدآباد در همان دوران بود که يک نشست تلخي شد. از اينکه نمايندگان سه کشور اروپايي حاضر نشدند با رئيسجمهور کشور ما ملاقات کنند مگر با تعليق موقت برنامه هستهاي کشورمان. اگرچه به گفته آقايان اين موضوع جزو برنامه نبود.
اين نماينده مجلس تصريح کرد: در همان دوران البرادهاي گفت که شما اين موضوع را بپذيريد و در ظرف 6 ماه پرونده ايران عادي ميشود و از شوراي حکام خارج ميشود اما ما مشاهده کرديم عليه ما قطعنامه اي در شوراي حکام گذراندند.
بذرپاش تصريح کرد: ما پيشنهاد تعليق برنامه هستهايمان را پذيرفتيم و پلمپ کرديم که در سال 84 همزمان با تغيير دولت و با دستور مقام معظم رهبري رفع پلمپ را انجام داديم که جهشي در صنعت هستهاي کشورمان رخ داد. در حقيقت جهش صنعت هستهاي ما از سال 84 تا سال 88 بود.
عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي با اشاره به سه نسل تحريمها عليه جمهوري اسلامي گفت: نسل اول تحريمها مربوط به تسخير لانه جاسوسي است. نسل دوم پيرامون موضوع داماتو و نسل سوم بعد از وقايع 88 اتفاق افتاد که تمامي مذاکرات کنوني نيز براي برداشتن تحريمهاي نسل سوم است.
تصريح کرد: بعضيها تحريم را به کشور تحميل کردند حال جلو جلو داد ميزنند. اين را بايد بدانيم اگر همه تحريمها نيز برداشته شود تازه ما به سال 88 ميرسيم البته بنده ميگويم تازه مانند 4 ماه پيش ميشويم که در وين وزير خارجه عربستان با آمريکا مذاکره کردند و قيمت نفت را به نصف کاهش دادند.
عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي با اشاره به برنامههاي متعدد آمريکا همزمان با مذاکرات هستهاي گفت: آمريکا همزمان با مذارکره قيمت نفت را کاهش ميدهد. سادهانديشانه است که فکر کنيد عربستان به يک باره قيمت نفت را پايين آورده است.
بذرپاش در ادامه گفت: عربستاني که اين دوستان ديروز از آن دفاع ميکردند و مدعي بودند اگر حاج آقا فلاني يک سفر کند مشکلات حل خواهد شد ما ميخواهيم الان يک سفر تشريف ببرند.
عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي با تاکيد براين موضوع که نگرانان منافع ملي خون به دل امام نکردند گفت: کساني که جام زهر را به امام نوشاندند دل امام را خون کردند، نه ايناني که شما به آنان دلواپس ميگوييد. اينان خيلي جوان هستند و آن موقع نبودند که امام را اذيت کنند.
وي در ادامه با اشاره به 9 تفاوت بيانيه لوزان با توافق ژنو گفت: از جمله اين موارد پذيرش غنيسازي 3.7 است که در توافق ژنو غنيسازي 5 درصد بود. مورد ديگر ميزان تحقيق و توسعه بود که در ژنو توافق کرده بوديم تحقيق و توسعه طبق نياز جاري باشد اما امروز اين موضوع را توافق کرديم که درباره ميزان تحقيق و توسعه نيز بايد با طرف مقابل مذاکره کنيم.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه نميشود 16 ماه مذاکره کرد و تنها به يک بيانيه رسيد، گفت: اگر مذاکرات صورت گرفته در لوزان يک بيانيه است چگونه در متن بيانيه اين جملات آمده است که «ايران موافقت کرده است ...» يا «توافق شده است ...» بعيد است بعد از 16 ماه مذاکره تنها به يک بيانيه مطبوعاتي رسيده باشيم. اطلاعات ما ميگويد تا 6 سند بخش زيادي از مذاکرات نگارش شده است.
بذرپاش با اشاره به فکتشيت آمريکا درباره بيانيه لوزان گفت: اگر درست باشد که يک فاجعه است و اگر نادرست است چرا آقايان آن را تکذيب نميکنند و چرا فکتشيت ايراني را منتشر نميکنند و يا چرا ديگر اعضاي 1+5 را فکتشيت آمريکا را تکذيب نکردند.
وي در ادامه تصريح کرد: وقتي ما به بيانيه لوزان استناد ميکنيم آقايان ميگويند صبر کنيد در تيرماه درست ميشود. حال ما به آقايان ميگوييم شما چرا صبر نکرديد تا 10 تير توافق نهايي را منتشر کنيد.
اين نماينده مجلس ادامه داد: در متن بيانيه لوزان 5 هزار سانتريفيوژ در نطنز و هزار سانتريفيوژ در فردو نيامده است اما در فکتشيت آمريکا اين مورد ذکر شده است. حال اگر فکتشيت آمريکا درست است آقايان چگونه به اين مورد استناد ميکنند.
عضو هيات رئيسه مجلس پيرامون نظارتهاي پذيرفته شده توسط ايران در بيانيه لوزان گفت: کد 3.1 اين را ميگويد که ما هر وقت اراده کرديم مجموعه هستهاي راهاندازي کنيم بايد به آژانس اطلاع دهيم.
وي همچنين پيرامون پروتکل الحاقي نيز گفت: اجراي داوطلبانه پروتکل الحاقي که در بيانيه لوزان آمده است و آقايان آن را تعهد کردند برخلاف قانون مجلس در سال 85 است. در کنار آن ما بازرسي فراتر از پروتکل الحاقي پذيرفتهايم. آن هم با دسترسيهاي بيشتر و با تکنولوژيهاي مدرن که وقتي اين موضوع را از آقايان پرسيديم جواب دادند ما اين مبحث را همينطوري نوشتيم.
بذرپاش تاکيد کرد: دسترسيهاي بيشتر با تکنولوژي مدرن که چيزي جز PMD نيست همان ابعاد احتمال نظامي است که از زمان هاشمي رفسنجاني اين اتهام را به ما زده بودند.
اين نماينده مجلس در ادامه گفت: طبق بيانيه لوزان آژانس ميتواند هر سايتي را که احساس کرد مشکوک است بازرسي کند و اين ملاک مشکوکيت نيز آژانس است و نه ايران. حال اگر ما بگوييم اين مکان مشکوک نيست آژانس گزارش ميدهد که ايران به تعهداتش عمل نکرد. آقايان بايد قبول کنند که زود پذيرفتند و با اين وضعيت ايران از شرايط خاص بيرون نميآيد.
وي در ادامه پيرامون لغو تحريمها گفت: ما در ژنو توافق کرديم تمامي تحريمها مرتبط با هستهاي لغو شود و آن را تحريمهاي انرژي، فناوري، اقتصادي و مالي عنوان کرد اما در بيانيه لوزان در خصوص تحريمهاي اروپا خاتمه يافتن اجراي تحريمها را پذيرفتيم و در مورد آمريکا نيز توقف تحريمهاي ثانويه را توافق کرديم.
عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي پيرامون لغو قطعنامههاي شوراي امنيت نيز گفت: ما در گذشته مدعي بوديم که قطعنامههاي شوراي امنيت غيرقانوني است چراکه از مسير شوراي حکام نگذشته است. حال امروز که ميخواهيم با قطعنامه جديد تمام قطعنامههاي گذشته را لغو کنيم آن هم همراه با محدوديتهايي که متعهد شديم و يکسري محدوديتهاي خاصتر در حقيقت پذيرفتيم که اين قطعنامهها قانوني است.
بذرپاش پيرامون شرايط لغو تحريمها گفت: ما در بيانيه لوزان تعهداتي را پذيرفتهايم. حال بايد آنها را اجرا کنيم و آژانس بعد از راستيآزمايي آنان را تاييد کند تا تحريمها آن هم مرحله به مرحله لغو شود.
بذرپاش در پايان خاطرنشان کرد: شايد اختلاف نظرهاي سياسي وجود داشته باشد اما در موضوع هستهاي آنچه که مهم است منافع ملي است. نکند خدايي نکرده چيزي توافق شود که آيندگان قضاوت بدي درباره ايستادگي يک ملت داشته باشند.